חלה קרנצ'ית חלה אוורירית מבפנים וקרנצ'ית מבחוץ
מצרכים:
שלב א' להכנה 12 שעות לפני הבצק עצמו:
1 כוס קמח לבן רגיל
חצי כוס מים מהברז
רבע כפית שמרים יבשים
שלב ב':
2 כוסות קמח לבן רגיל
1 כוס מים פושרים
כף מלח דק
שתי כפות שמן זית
כף שמרים יבשים
שתי כפות חלב (לא חובה)
כשלוחצים כאן עכשיו מקבלים עוד 11 מתכונים ישירות אל תוך המייל שלך בחינם!
תהליך היצירה:
יצירת שלב א':
מערבבים את כל המוצרים של שלב א' יחד עד לאיחוד מלא ונותנים להם לנוח לילה, כמובן בקערה מכוסה. אם אתם בימי הקיץ אז לאחר 3 שעות להעביר למקרר ולא כדאי שישהה במקרר יותר מ-48 שעות.
כשלוחצים כאן עכשיו מקבלים עוד 11 מתכונים ישירות אל תוך המייל שלך בחינם!
הכנת הבצק:
מנפים את כל הקמח אח"כ מוסיפים את שאר המצרכים (כולל סטארטר) למעט המלח.
לשים כ-5 דקות ולאחר מכן מוסיפי את המלח. הבצק אמור להיות לא דביק וחלק.
מתפיחים בקערה משומנת היטב כשעה .
מוציאים את הבצק מהקערה ומעבירים אותו בזהירות למשטח משומן היטב עם נייד אפייה,
מחלקים ל-3 חלקים שווים את הבצק ומייצרים בגלגול נקניקים ארוכים ודקים יחסית משהו כמו 3-4 ס"מ גובה קולעים לחלה ומתפיחים בסביבות שעה.
כשלוחצים כאן עכשיו מקבלים עוד 11 מתכונים ישירות אל תוך המייל שלך בחינם!
מקשקשים ביצה ומורחים על הבצק אפשר לפזר סומסום או קצח כל אחד לפי מה שהוא אוהב.
מכניסים לתנור שחומם מראש על 210 מעלות לכ-25 דקות.
מניחים בתנור קערה עם קוביות קרח או עם מים רותחים כדי ליצור אדים, זה יוצר קרום קרנצ'י וטעים.
בתאבון!